Programske sekcije








Programske sekcije





Glavni program: Kratki metar


Glavni program Omladinskog Film Festivala Sarajevo je selekcija kratkog igranog filma. U sklopu ove selekcije predstavljaju se mladi filmski profesionalci sa svojim kratkim filmovima nastalim u njihovoj vlastitoj produkciji ili produkciji njihovih filmskih škola. U prosjeku, Festival godišnje predstavi tridesetak kratkih igranih filmova.


Novi tokovi


Jedna od takmičarskih selekcija festivala je i selekcija kratkog eksperimentalnog, art i kreativnog filma.  Ova selekcija predstavlje nove formate i nove vidove filmske umjetnosti ne ograničavajući autore u njihovim vremenskim formatima, temama i poštujući formu izražaja čak i ako ona ne opravdava svoje prisustvo na filmskom festivalu.


OFF Generacija


"OFF Generacija" je takmičarski program Festivala koji predstavlja autore bivšte studente akademija a koji imaju maksimalno 26 godina. Pored tih filmova u selekciji se predstavljaju i filmovi starijih, iskusnih i afirmisanih filmskih autora ali čije filmske teme su namijenjene mladoj populaciji. 


 Kao i prethodnih godina ovaj program će predstaviti 5 filmova koji su tematski namijenjeni generaciji mladih ljudi u dobi od 15-26 godina a koje su režirali bivši ili donedavni studenti filmskih akademija. 


Pet najvećih / The biggest 5


Jedan od ciljva Omladinskog Film Festivala Sarajevo, od samog početka, je bio stvaranje jedinstvenih kino lokacije i posebnih ugođaja tokom gledanja filmova na našim otvorenim kinima. Upravo zbog toga, OFF nastavlja sa projekcijama 5 porodičnih, dugometražnih takmičarskih  filmova  A produkcije, koji će se prikazivati u sklopu otvorenog kina na Žutoj tabiji i u sklopu OFF Park Cinema.


COFFE BREAK, Q&A, PANEL PROGRAM


Naša misija je edukovati i razmjenjivati iskustva. Upravo zbog toga mnogo pažnje posvećujemi našim popratnim programima, posebno onima na kojima se ostvaruje interakcija naših gostiju i takmičara sa svim posjetiocima i drugim učesnicima. Formati koji to omogućavaju su definitivno panel programi te sesije "pitanja i odgovori" kojih je na našem Festivalu ukupno 9. U sklopu Q&A programa predstavit ćemo sve naše takmičare iz svih selekcije, dok će u "Coffe break" programima gostovati poznati i istaknuti filmski radnici s kojima će naši gosti moći razgovarati i steći nova znanja. A nakon toga svega uslijedit će i veliki panel program koji već tradicionalnos svake godina zbog svojih zanimljivih tema i sagovornika okuplja stotine mladih ljudi.


 











Omladinski Film Festival Sarajevo je vlasništvo Udruženja Mladih umjetnika BiH i KENE Factory d.o.o. Sarajevo


Branilaca Sarajeva 24, 71000 Sarajevo; info@omladinski.ba; +387 62 332 686


Web development Promotim










$(document).ready(function()
$(function()
$(".mobile-menu-icon").on('click', function()
$("body").toggleClass("menu-active");
);

$('.nav-item.sub').on('mouseover', function()
$('.header-top').addClass('is-hover');
).on('mouseout', function()
$('.header-top').removeClass('is-hover');
)
);

var body = document.body,
timer;

window.addEventListener('scroll', function()
clearTimeout(timer);

if(!body.classList.contains('disable-hover'))
body.classList.add('disable-hover');


timer = setTimeout(function()
body.classList.remove('disable-hover');
, 500);
, false);
);

Popular posts from this blog

Top Tejano songwriter Luis Silva dead of heart attack at 64

ReactJS Fetched API data displays live - need Data displayed static

政党